29 Juli

Publicerat: 2010-07-29 | 23:46:08 i känslor och tankar
Jahaaa, nu är jag här igen, känns nästan som att jag behöver sitta här och skriva av mig varje kväll nu för tiden, men det är inte alltid man har tillgång till det. Men nu så!

Skrev ju för precis en vecka sedan att Flinga dog... Från den dagen och fram tills nu har det inte varit lätt alls, det har varit värre än vanligt. Som Linus mamma har sagt till mig, så rymmer bara livets ryggsäck en viss mängd, och blir den för tung kollapsar man. Man orkar helt enkelt inte bära för mycket. Och det som blev för mycket för mig just nu var väl att Flinga dog. Jag hade inte kraften att ta den händelsen på ett "normalt" sätt, gråta och vara ledsen i någon dag och sen var det bra. För mig blev det sista droppen för att jag skulle orka bära ALLT annat som tynger ner mig konstant. Jag orkade helt enkelt inte mer, så det som hände var att alla mina känslor som jag bär, brast ut i ett stort vulkanutbrott. Det hände inte just då när Flinga dog, då grät jag och sen orkade jag inget mer den dagen så jag stängde av alla känslor och blev allmänt dyster resten av dagen. Jag fick sova över hos Linus mormor och morfar då för att jag var så ledsen, men det var på fredag morgon allting bara brast..

På fredag morgon vaknade jag och Linus redan vid 7 tiden och vi satte igång tvn. Jag kände att allt stod inte rätt till inom mig. Det var inte den vanliga sorgsna känslan jag hade, nej, det var något annat, något oförklarligt (fast egentligen inte) som var mycket, mycket starkare. Då linus sa att vi skulle försöka somna om igen, då kände jag att det här GÅR bara inte! Paniken kom, ångesten var över mig. Jag blev rädd, vad var det med mig? Jag hade ändå inte tänkt på något särskilt, men det var för sent att börja reflektera över något. Det började med att jag fick svårt att andas och jag hade okontrollerade ryckningar i hela kroppen. Sen blev det bara värre, jag fick ett tryck i bröstet som inte går att förklara krafterna i. Det var så starkt att det kändes som att jag skulle dö. Det tog kanske 2 timmar innan jag kunde andas normalt igen, och trycket i bröstet försvann, sakta men säkert.

Det går inte att beskriva rädslan, jag var så rädd! Jag hade aldrig någonsin varit med om att någon annan eller jag själv haft så någon gång, så jag visste inte vad det var. Jag förstod helt enkelt inte vad som hände med mig. Men nu, såhär efteråt, så vet jag ju precis vad det var. Jag fick en panikångestattack helt enkelt.

Meen, jag fick inte bara en och sen var det över, nej, paniken har legat över mig hela veckan sedan dess. jag har totalt fått fyra riktiga attacker och två som var påväg men hejdades i tid.

Just nu känns det som att det inte är omöjligt att jag kan få en till attack, trycket av gråten och ångesten ligger nära ytan hela tiden. Men det kommer att bli mindre med tiden, och jag tror att ju fler attacker man har och ju mer man gråter ut allt och får visa ilska så lättar trycket och man kan hanrtera allt mycket bättre.

Medans jag skriver det här virvlar det såklart upp en massa känslor och jag blir både arg, ledsen och alldeles förtvivlad helt enkelt. Det är ofta jag tänker att "varför får inte jag leva som en "normal" tonåring? Som har vanliga tonårs bekymmer?" Det är orättvist, ingen ska behöva gå igenom något sånt här..  Sen har jag också kännt den senaste veckan att jag har tagit ganska mycket plats, alla måste ta hand om mig för jag mår dåligt. Det känns... ovanligt och jag själv upplever det som att jag är till besvär, även om många säger att det är jag inte, så känns det så.. Alla andra har ju sina bekymmer, och nu måste de bekymra sig för mig också. Det känns fel men samtidigt vet jag att jag bara måste ha stöd från alla, och jag är så tacksam för allt stöd jag får från alla nära och kära!!! Jag skulle verkligen inte klara den här perioden i mitt liv utan alla ER!<3 Jag känner mig riktigt dum som inte berättar hur mycket ni betyder oftare.

Jag känner mig så glad att det är så många fina människor runt omkring mig som hjälper mig på alla möjliga vis, det behöver inte vara att ni är där som stöd när jag gråter eller att ni pratar med mig om allt som har hänt, det räcker med att ni bara finns där, berättar de där roliga historierna som alla skrattar åt, eller bakar den där kakan tillsammans med mig. Det var väl ganska dåliga exempel, men ja, vad ni än gör som inte sårar mig, det ger mig styrka och energi att klara av det här. För det är mitt mål, jag ska klara av det här och jag ska fortsätta mitt liv som en stark överlevare, en som faktiskt har klarat av att gå igenom det svåra, mött ondskan i vitögat men ändå rest mig upp på benen igen. Det är det jag ser fram emot och kämpar för. Det som har hänt ska inte få förstöra mitt liv, för det finns ju så mycket att leva FULLT ut för! Att leva som en lycklig människa. Det är det jag vill, och inte vara någon deppig, sur, irriterad... person som ingen tillslut orkar lägga någon energi på och lämna mig åt min negativa värld. Nej, det låter inte som en bra person, jag vill ju vara en glad, omtänksam, omtyckt tjej som ser bra saker i allt och alla och som kan hjälpa andra personer med deras problem, finnas som stöd och samtidigt få stöd. Jag vill att ALLA ska må bra helt enkelt!

Herregud vad jag skriver! Mitt behov av att skriva ner allt är så stort så det tar aldrig slut! Skulle verkligen kunna fylla en bok med allt jag vill skriva. Det här har blivit mer som min privata dagbok än en öppen blogg för allmänheten. På tal om det ska jag sätta ett lösenord på den här bloggen så att bara dem jag vill ska läsa här kan göra det.

Nej, nu är det dags att jag går och lägger mig och försöker sova. Det är inte så lätt att somna nu för tiden för det är så himla mycket att tänka på.. Men imorn är det fredag och då får jag äntligen träffa min älskling igen! Som jag har saknat dig :'''O Men nu får vi vår helg tillsammans, och det blir bara MYS!!! Jag ska ta lite tid och prata med min bonus mamma Helene också, det känns så skönt att hon verkligen förstår mig och är så stöttande!! Jaa, jag har som sagt en sån himla tur att jag har alla er, Jag Älskar er alla så mycket!!<333 Tack för att ni finns <33333

NÄ, nu ska jag sova!! Så Jag får träffa min älskade ÄLSKLING!!

Föralltid du och jag älskling<3

Sov gott, puss och kram! Jag älskar er alla!!<33333333333333333333333


 

 
27 Juli

Publicerat: 2010-07-27 | 15:06:02 i Allmänt
Den 24 juli fyllde min Älskling 17 år^^

Grattis Älskling, du är det bästa som finns!!<3333


Hihih ^^

Om det blir tid över ikväll måste jag sätta mig här och skriva igen. Det är mycket nu! Det känns som att jag håller på att dras ner i ett svart hål, paniken finns alltid nära i hjärtat. menmen, mer om det sen!!

R.I.P Flinga<3

Publicerat: 2010-07-22 | 22:30:11 i Allmänt
Min älskade Flinga slöt sina små marsvins ögon för sista gången idag. Saknar min lilla Flingis!!! :'( Kiwi saknar dig också!<3

Sov gott vännen, hoppas du har det bra där du är nu<3Jag älskar dig<3

20 juli

Publicerat: 2010-07-21 | 01:51:57 i känslor och tankar
Hääääääääääj!!

Kom ju på att jag har några bilder från sthlm kvar att visa ^^ Så här kommer dem, sen är jag på superskrivar humör, borde sova egentligen, menmen... Det är bra att få skriva av sig när man känner sig full av känslor!


På lördagen gick vi på stan i några timmar. Vi hittade bl.a detta charmiga troll x)


Min älskling<333333333


Här bodde vi! ^^ I stugan till höger fick jag och Linus sova :)


På lördag kväll rodde Linus ut oss till "kärleksudden", det var supermys!<3

Vi hittade några grodor och paddor ;)

När vi var på kärleksudden gick vi på upptäcksfärd, metade lite med det upphittade metspöt, och till sist fikade vi lite :) Efter det rodde Linus hem oss igen, det tog hela 40 min! När vi kom hem var det dags att sova, så vi skulle orka kliva upp i tid så vi inte missade bussen hem på söndag morgon.

Snipp, snapp, snut, så var stockholmsresan slut!

Dåså, då var det dags för lite känslor och tankar som jag bara måste få skriva ner för min egen skull..

Det finns bra och dåliga dagar, och det finns dagar som innehåller både bra och dåliga stunder. Idag var en sån dag som det fanns stunder som var helt perfekta och andra saker som inte var roliga alls..

Dagen började med att vår familj och mats syrras familj åkte och badade, tittade in i butiken "Lagår'n" och sist vandrade vi ute på klipporna utåt åstön. När vi kom hem igen ringde Linnéa och så kom hon över och vi sjung singstar och pratade om en massa random, som det ska va ;) Fick ett sms när vi sjung av Linus mamma som undrade om jag ville komma och äta med dem hos linus mormor, vilket jag självklart tackade ja till :')
Åkte dit vid 18 och mötte en trött älskling som satt och mumsade på en mördeg som vi tänkte baka igår egentligen, men det blev inget X) Linus familj kom bara en liten stund efter jag kommit dit och vi hade det mysigt resten av kvällen:) Vid 21.30 åkte jag hem fort som bara den för jag skulle måla altanstaket då. Den enda tiden på dygnet då man inte avlider av värmen!

Hela dagen har ju i stort sett varit helt perfekt. Men när jag väl kom hem och började måla vände allting. Av någon anledning börjar jag alltid att tänka på allt möjligt när jag står för mig själv och målar. När jag stog där ikväll tänkte jag på att det är många som sagt att jag måste vara/är en stark person. Ja, jag kanske är stark.. Jag vet inte, men jag känner mig hur svag som helst. Djupt sjunken i ett stort hav av sorg.. Visst är det inte så att jag är helt fast i det här djupet, jag har ju så mycket i mitt liv som inte är sorg! Fast när jag är helt ensam och tankarna av allt som hänt mig och som händer mig har chans att komma över mig... ja, då känner jag att mitt liv är inte en dans på rosor. I dessa lägen känner jag mig inte stark. Och jag känner mig inte stark när jag är nära att gråta för minsta lilla, vad det än är, flera gånger om dagen vissa dagar.  Men, jag antar att det är gråten som tillslut kommer göra mig stark. Att gå igenom det jag går igenom nu är en erfarenhet. Allt jag går igenom gör mig nämligen till en starkare person. Under dessa månader som arbetet med allt det onda pågått, känner jag att jag har växt otroligt mycket inom mig. Visst är det en väldigt lång väg jag har framför mig innan allt det här kan suddas ut och jag kan lära mig att leva med det, men jag har kommit en bra bit på vägen.

Även om jag har kommit rätt långt med det här, kommer det alltid att finnas kvar i mitt liv. Det som har hänt har hänt och det går inte att ändra på. Jag funderar ganska ofta om min personlighet har formats efter allt som hänt i mitt liv. Det är ju självklart att personligheten formas väldigt mycket efter omgivningen man växt upp i, men man föds ju också med en personlihet, vissa saker kan inte omgivningen ändra på. Men om jag tänker på mig själv som person, tänker jag att jag är en person som tänker mer på andras bästa än på mitt eget. För, varför skulle jag vara värd något bra? Det är väl viktigare att andra får det bra!? Så fort jag kommer till en situation då man tänker olika i någonting, så är det alltid jag som ger efter först. Om det inte är något som jag verkligen är emot. JAg tänker, jaa, men det är ju bra om han eller hon blir nöjd då. Det spelar ju ingen roll för mig, det jag tycker är inte så mycket värt ändå, ÅÅH, jag vet ju för det mesta inte ens VAD jag tycker! Varför är det så svårt att tycka någonting? Att ha en egen åsikt?? Kan det vara det att jag alltid lyssnat och gått efter alla andras åsikter? Så att mina åsikter bara glöms bort och blir oviktiga. Och ju mer jag inte kan säga det jag tycker, glöms mina åsikter bort och man frågar tillslut inte vad jag tycker, för jag går ju ändå för det mesta med på allt..

Usch, vad deprimerande det här blev, men det är det som är sanningen just nu. Jag mår inte bra, och många gånger är det dom som glömmer bort det. Mitt humör växlar nämligen från superglad till sur, till irriterad på ALLT, till ledsen över ALLT, till allmänt förbannad. Jag kan inte styra mitt humör, blir jag arg, så blir jag det utan att kunna lugna mig och verka lugn och snäll ytligt. Det går bara inte.. Men man måste ju få bli arg någon gång eller ledsen. Det är jobbigt nu, för mig och för omgivningen som får lida för min skull, men det kommer bli bättre, jag lovar. Jag har inte styrka till att kunna kontrollera mig själv, styrkan går åt till att gå igenom alla känslor och minnen. Därför är det såhär, och jag kan inte hjälpa det.

Det är ingen ursäkt, men är jag på väldigt dåligt humör, hoppas jag att ni förstår den riktiga bakgrunden till mitt humör.

Nu ska jag sova, sent som vanligt ... kl 2 liksom. (YY)-NOT.

Sov gott, puss och kram<3


P.s Jag ÄLSKAR DIG!!!!!!!!!!!
<3

15 juli

Publicerat: 2010-07-15 | 01:40:09 i Allmänt
Nu var det ett tag sedan jag satt vid datorn kan jag säga!! Det händer så mycket nu så jag har aldrig tid med att sitta här längre! Men nu har jag tid för lite bloggande, som vanligt sent på natten x)

För en vecka sedan (alltså torsdag den 8 juli) åkte jag och Linus till Stockholm. Vi bodde hos min pappas faster Maggan och hennes man Berra (Bertil) tills på söndag. Vi lämnade sundsvall kl 9.20 och kom fram i sthlm vid 15. En lugn och skön bussresa, ända tills vi kom till hudiksvall, där typ 20 cheerleader tjejer i åldern 12-14 år klev på. Jag och Linus höll på att få nå fel på dom!! Det värsta var ju att en av tjejerna hade kim possible-signalen som sms signal, otroligt irriterande! Vi var något lättade då vi klev av bussen. Vi blev hämtade av faster Maggan och så åkte vi till deras paradis hem i nacka. Till middag fick vi super gott grillat kött och klyftpotatis, *mums* ^^ Senare på kvällen åkte vi ut med deras bryggbåt, en brygga med en båtmotor, supermysigt var det :)

Sedan kom fredagen, då var det dags för grönan! Vi var där från ca 14 tills dom stängde kl 23 :) Vilken dag alltså!:D
Här kommer lite bilder!^^

Linus vid spökhuset :)
Linus vid spökhuset :)


Linus i spökhuset 8)


Min älskling på upptäcksfärd i pettson och Findus hus ^^


Frittfall och Tilt åkte vi bland annat 8D Det var första gången jag åkte dom och det var sjukt kul! :D


Extreme, extremt rolig och snurrig ^^


Liinus köpte en bild från kärlekstunneln :') Du och jag för evigt<3

Det  var lite bilder från grönan, fler bilder från sthlms resan kommer, kanske imorn! Nu ska jag vara duktig och gå och lägga mig, klockan tjugo i 2 på natten (A) x)

SÅV GÅT!!!!

~ Sofie <3 Linus ~

RSS 2.0